Burun Estetiği
RANDEVU TALEP ET

Online Randevu Talebi

Bellaplast Lazer & Estetik Cerrahi Merkezi online randevu talebi sistemi

 

Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun yüz orta bölümünde bulunduğu için tüm yüzü etkiler. Burun estetiği genellikle 18 yaşından sonra yapılır. Aşırı nefes alma zorluğu ve ağır deviasyonlarda genellikle daha erken yaşlarda da yapılır, deviasyon burun eti denilen konka hipertrofisine de sebep olur, nefes alma erken yaşlarda problemli ise yüz gelişimini bile etkiler ve ileriki yaşlarda akciğer problemlerinden sinüzüte kadar pekçok değişik hastalığa sebep olabilirler. Burun estetiği lokal veya genel anestezi ile yapılabilir ancak genel anestezinin tercih edilmesi tavsiyemizdir. Lokal anestezi ile burun estetiği çok rahat bir operasyon değil. Lokal anestezi ancak sadece burun ucunun yapıldığı tip plasti denilen operasyon için uygun olabilir ancak tam rinoplasti de özellikle deviasyon ve burun içinde çalışılacak ise lokal anestezi rahatsızlık verebilir.

Burun  estetiğinde  son  yıllardaki konsept  özellikle  yüze  doğal  duran, yüzle  uyumlu  burunlardır. Aynı  anda  deviasyon  ve  konka  hipertrofisi de  tedavi  edilir. Burun  deliklerinde  çalışılır  ve  burun  dışında  iz  oluşmaz, nadiren  çok  travmatik, aşırı  derecede  çarpık  burunlarda  açık  rinoplasti  yapılabilir. Açık  rinoplasti  de  ancak  burun  deliklerinin  ortasındaki  kolumella  denilen bölgede  alt  kısımda  küçük  bir  insizyon  olur  ki  bu da  birkaç ayda kaybolur, belirsiz  hale  gelir. Burun  deliklerinden  yapılan  operasyonda  kemikte  ve  kıkırdaktaki  yamukluklar giderilir, fazlalıklar alınır, düzeltme  yapılır. burundaki  hataların  yok edildiği  operasyonla  kişiye  doğal  bir  burun  görünümü  kazandırılır. Burun operasyonları genellikle  1-2  saat  sürer, alçı  atel  ve  bandaj  konulur. Burundaki  atel  1  haftada  alınır, tampon  konulduğunda  ise 1  veya  2  günde  tampon  alınır.

Burunda  oluşacak  morluk  ve  şişlik  kişinin  yapısına , operasyon  tipine  yapılan  işleme  göre  değişir. Kemik  dokuya  pek  dokunulmayan  tipplasti  gibi  operasyonlarda  pek  morluk  oluşmaz, şişlik de  az  olur. Kişinin  aspirin  ve  sigara  kullanıyor  olması da  morluk oluşumda önemlidir. Sigara kullananlarda  yaraların da geç iyileştiği ve burun içinde kabuklanmanın da  daha fazla  olacağı bilinmelidir. Genellikle 1. hafta  sonunda atel alınır  ve  sadece  flaster  konulur  bu flaster uygulaması da önemlidir, flasterler  en  az  1  hafta  kalmalıdır, flasterler  ödemin  daha kolay  geçmesi ve  burnun korunması  açısından  önemlidir.

Flasterler  açıldıktan  sonra da  darbelerden  korunmak  önemlidir, flasterler  açıldıktan sonra duş alınabilir, güneşlenme  5-6  hafta sonra serbesttir, güneş  ve  sıcak ödemi arttıracağı  için kaçınılmalıdır, Spor ve  ağır aktiviteler  2  ay  kısıtlanmalıdır.
Darbelere  2 ay dikkat  etmek gerekir, burnun iyileşip eski  sağlamlığına kavuşması için  en az 2 ay gerekir.